tag:blogger.com,1999:blog-4267050845239205102.post8586061167547000078..comments2023-11-05T12:52:43.105+01:00Comments on olive and flour: Cymes wołowymicohttp://www.blogger.com/profile/03978984240468866404noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-4267050845239205102.post-67935953492669452572009-03-06T21:55:00.000+01:002009-03-06T21:55:00.000+01:00Konsti - no czy ono było piękne, to nie wiem - dłu...Konsti - no czy ono było piękne, to nie wiem - długo kombinowałem jak zrobić zdjecie, zeby nie wyglądało jak bezkształtna breja. <BR/><BR/>Krokodylu - to rzeczywiscie aż dziwna i nienaturalna sytuacja, że coś tak silnie związanego z naszą kulturą i było-nie było, współtworzącą ją, nagle znika prawie całkowicie. <BR/><BR/>asieja - prawda? :)<BR/><BR/>Titli - Twój cymes wygląda świetnie, nie to co ta moja papka. A jeszcze tak sobie myślę, że zamiast zwykłych, albo oprócz zwykłych ziemniaków można by użyć patatów, ale akurat tych za nic nie mialem :Pmicohttps://www.blogger.com/profile/03978984240468866404noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4267050845239205102.post-24763704424681768502009-03-06T13:56:00.000+01:002009-03-06T13:56:00.000+01:00Ja się w kuchni żydowskiej zakochałam całkiem nied...Ja się w kuchni żydowskiej zakochałam całkiem niedawno i od czasu Festiwalu Kuchni Żydowskiej jedną z chętniej przeze mnie przeglądanych książek jest właśnie "Kuchnia Żydowska" C. Hyman :)<BR/><BR/>A Twój cymes jest pierwsza klasa i z pewnością kiedyś wypróbuję go w takiej wersji :))) Ja robiłam swój znacznie słodszy i razem z gryczanymi blinami był boski :) <BR/>Jest tutaj: http://kuchniaszczescia.blogspot.com/2008/11/cymes.htmlTilianarahttps://www.blogger.com/profile/07002725078008894773noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4267050845239205102.post-63775704993370245392009-03-05T19:10:00.000+01:002009-03-05T19:10:00.000+01:00ten dodatek cynamonu brzmi kusząco :-)ten dodatek cynamonu brzmi kusząco :-)asiejahttps://www.blogger.com/profile/10050718531838242903noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4267050845239205102.post-40727192519595660192009-03-05T18:15:00.000+01:002009-03-05T18:15:00.000+01:00Ja też czuje miętę do kuchni zydowskiej, ba, do ku...Ja też czuje miętę do kuchni zydowskiej, ba, do kultury żydowskiej. I jak przyrządzam coś z tej kuchni to mi smakuje tak specjalnie. Może ta myśl, że rzesze Żydów tu zyło i ich nie ma powoduje, że czuję smutek, że chciałabym to co było jakoś wskrzesić. No, jakoś tak. najlepszy cymes jadłam w Tejszy w Tykocinie. :-))Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4267050845239205102.post-11500967618558044162009-03-05T14:48:00.000+01:002009-03-05T14:48:00.000+01:00Piekne danie... istny cymes:)Pozdrawiam.Piekne danie... istny cymes:)<BR/>Pozdrawiam.Konstihttps://www.blogger.com/profile/00315858120248165049noreply@blogger.com