sobota, 30 maja 2009

Śniadaniowa sałatka parówkowa na ciepło.

No to chyba niestety ostatnie śniadaniowa propozycja w majowych śniadaniach, bo od piątku jestem w górach na męskim wypadzie, za to bardzo prosta, szybka i pyszna. Korzystam jak mogę z tego, że w ogródku teraz sporo zieleniny, jak z resztą zauważyliście takie rzeczy jak Rukola, szczypior czy cebula szalotka pojawiają się cały czas na stole. Ale na razie się nam nie przejadło, więc jest dobrze.


  • 4 parówki
  • 2 pomidory
  • Ser feta
  • Kilka oliwek
  • Świeży cząber
  • Rukola
  • Pietrucha
  • Szczypior szalotki.
  • Odrobina ostrej papryki

Na patelni przesmażam parówki, obsypuję je lekko papryką. Dorzucam pomidorki pokrojone w ćwiartki. Posypuję pokruszonym serem feta, sól pieprz, potargany świeży cząber i oliwki. Chwilę zapiekam razem.
Na talerzu układam rukolę, na nią wykładam zawartość patelni, posypuję pietruchą i szczypiorem, skrapiam lekko oliwą.
Voila!


Naprawdę pyszne. Można też użyć zamiast paróweczek kabanosów, albo parówek z chilli.

Majowe sniadanie
dodajdo.com

3 komentarze:

Majana pisze...

Mniam, jakie apetyczne śniadanko! :) Pyszniutkie zdjęcia zrobiłeś:)
Pozdrawiam i zyczę udanego wypadu w górach:)

cudawianki pisze...

hmmm... zgadzam sie calkowicie z majanka! :-)

Ania Włodarczyk vel Truskawka pisze...

Witam Cię, jestem tu po raz pierwszy, wiec najpierw pragnę się przywitac i zrobić malutki wstęp :)

NA wielu blogach widziałam Twą akcję "majowe śniadania" (z b.fajnym banerekiem!) i w ten sposób tu trafiłam.

A potem okazało się, że mam całkiem przyjemne majkowe śniadanie do wlączenia do Twej akcji :)

Dlatogo też przesyłam linka do zdjeć i przepisu. I pozdrawiam ciepło :)

http://strawberriesfrompoland.blogspot.com/2009/05/rzodkiewkowe-pole.html


PS a teraz sobie pobuszuję po Twym archiwum.

Blog Widget by LinkWithin