sobota, 7 lutego 2009

Dania Obiadowe

Grillowana miruna na fasolowym podkładzie.

Potrawka z kurczaka ze skorzonerą.

Kaczka z jabłkami po polsku.

Królik w sosie warzywnym po polsku.

Kotlet leśnika

Tagiatelle z warzywami w sosie śmietanowo-herbacianym

Łosoś w zielonej herbacie

Kiełbaski a’la mititei z grilla.

Soczewica po etiopsku, z sosem warzywno-czosnkowym.

Dorsz w sosie bananowo-ananasowym.

Kurczak po kongijsku.

drumsticki na chrupko.

Zapiekanka-suflet z wędzoną makrelą i szpinakiem na cieście tartowym.

Pulpety wołowe na styl grecki z sosem pomarańczowo-musztardowym i blinami z kaszy manny.

Meksykańska Chimichanga z sosem quacamole.

noworoczny schab z brzoskwiniami

Zrazy baranie w sosie chrzanowym po polsku ze skorzonerą.

Coxinha – brazylijskie pałeczki

Baranio-dyniowa, jesienna zupa pasterska.

Zapiekanka z wołowiny z piwem i serem w cieście francuskim od Jamiego Olivera.

Wędzone dzwonki łososia, na makaronie z sosem szpinakowym.

Kurczak w boczku na śliwkowym chutneyu

Pieróg drożdżowy z nadzieniem na wiejsko.

Gulasz cukiniowy z wołowiną

Karczek z grilla

Fritata z kurczakiem i cukinią.

Tarta-quiche z indykiem i porem

Tarta z ciasta francuskiego z kurczakiem curry, selerem naciowym i rokpolem

Polędwiczki w orzechach na duszonych warzywach

Medaliony z kurczaka przekładane ostrą cukinią

Grillowanie bakłażany z zielonym sosem i porzeczkami.

Pierogi z twarogiem, pomidorami i melisą podane na rukoli z czerwoną cebulką

Szybki łosoś i chrupki dorsz polany sosem miodowo-musztardowym.

Dymfok

Piersi z kurczaka nadziewane brzoskwinią, z ryżem szafranowym

Gulasz wołowo-wieprzowy z dynią marynowaną.

Smażona pierś z kurczaka z jabłkiem i knedliki gryczane.

Lasagne trójwarstwowe

Ukradzione piersi z kurczaka w cieście francuskim

Cymes wołowy

Punk Quiche – czyli obiad z resztek.

Roladki szpinakowe z kurczaka

Placuszki oscypkowo ziemniaczano gryczane kładzione na sałatce z rukoli.

Filety z kurczaka jabłkiem nadziane, w folii pieczone.

Pierś z kurczaka na słodko.

Tarta z porami.

Gyros na wspomnienie Grecji.

Tortilla hiszpańska

Gulasz wołowy na śmietanie z knedlikiem ziemniaczanym.

Spaghetti carbonara

Pieczone żeberka z zapiekanymi ziemniakami i kapustą zasmażaną.

Miruna zapiekana pod śmietaną.

Rozmarynowe spagetti napolitana

Tortille na styl turecki.

Roladki z kurczaka nadziewane kapustą i gruszką, podane z torcikami ziemniaczanymi.

Kurcze pieczone!

International curry pie

Placki ziemniaczane z kapustą kwaszoną.

Tarta rybna z warzywami.

Zraziki wołowe korzenne w sosie grzybowym.

Ziemniaki – kosteczki

Prosty a pyszny łosoś z sosem koperkowym.

Poświąteczny schab kładziony na łożu z selera i pora.
dodajdo.com
Blog Widget by LinkWithin