Grillowana miruna na fasolowym podkładzie.
Potrawka z kurczaka ze skorzonerą.
Kaczka z jabłkami po polsku.
Królik w sosie warzywnym po polsku.
Kotlet leśnika
Tagiatelle z warzywami w sosie śmietanowo-herbacianym
Łosoś w zielonej herbacie
Kiełbaski a’la mititei z grilla.
Soczewica po etiopsku, z sosem warzywno-czosnkowym.
Dorsz w sosie bananowo-ananasowym.
Kurczak po kongijsku.
drumsticki na chrupko.
Zapiekanka-suflet z wędzoną makrelą i szpinakiem na cieście tartowym.
Pulpety wołowe na styl grecki z sosem pomarańczowo-musztardowym i blinami z kaszy manny.
Meksykańska Chimichanga z sosem quacamole.
noworoczny schab z brzoskwiniami
Zrazy baranie w sosie chrzanowym po polsku ze skorzonerą.
Coxinha – brazylijskie pałeczki
Baranio-dyniowa, jesienna zupa pasterska.
Zapiekanka z wołowiny z piwem i serem w cieście francuskim od Jamiego Olivera.
Wędzone dzwonki łososia, na makaronie z sosem szpinakowym.
Kurczak w boczku na śliwkowym chutneyu
Pieróg drożdżowy z nadzieniem na wiejsko.
Gulasz cukiniowy z wołowiną
Karczek z grilla
Fritata z kurczakiem i cukinią.
Tarta-quiche z indykiem i porem
Tarta z ciasta francuskiego z kurczakiem curry, selerem naciowym i rokpolem
Polędwiczki w orzechach na duszonych warzywach
Medaliony z kurczaka przekładane ostrą cukinią
Grillowanie bakłażany z zielonym sosem i porzeczkami.
Pierogi z twarogiem, pomidorami i melisą podane na rukoli z czerwoną cebulką
Szybki łosoś i chrupki dorsz polany sosem miodowo-musztardowym.
Dymfok
Piersi z kurczaka nadziewane brzoskwinią, z ryżem szafranowym
Gulasz wołowo-wieprzowy z dynią marynowaną.
Smażona pierś z kurczaka z jabłkiem i knedliki gryczane.
Lasagne trójwarstwowe
Ukradzione piersi z kurczaka w cieście francuskim
Cymes wołowy
Punk Quiche – czyli obiad z resztek.
Roladki szpinakowe z kurczaka
Placuszki oscypkowo ziemniaczano gryczane kładzione na sałatce z rukoli.
Filety z kurczaka jabłkiem nadziane, w folii pieczone.
Pierś z kurczaka na słodko.
Tarta z porami.
Gyros na wspomnienie Grecji.
Tortilla hiszpańska
Gulasz wołowy na śmietanie z knedlikiem ziemniaczanym.
Spaghetti carbonara
Pieczone żeberka z zapiekanymi ziemniakami i kapustą zasmażaną.
Miruna zapiekana pod śmietaną.
Rozmarynowe spagetti napolitana
Tortille na styl turecki.
Roladki z kurczaka nadziewane kapustą i gruszką, podane z torcikami ziemniaczanymi.
Kurcze pieczone!
International curry pie
Placki ziemniaczane z kapustą kwaszoną.
Tarta rybna z warzywami.
Zraziki wołowe korzenne w sosie grzybowym.
Ziemniaki – kosteczki
Prosty a pyszny łosoś z sosem koperkowym.
Poświąteczny schab kładziony na łożu z selera i pora.
Mimoza
1 dzień temu